Корисні поради з укладання пазлів.

       Укладання пазлів – неймовірно захоплюючий процес, який не тільки допомагає розвинути креативне мислення та логіку, але й дозволяє весело та з користю провести час Вам та Вашим дітям. Але для того, щоб це заняття було приємним і не надто надокучливим, слід дотримуватись декількох ефективних, на нашу думку, порад:

  1. Купівля. При купівлі пазлів слід надати перевагу відомим виробникам чи торговим маркам, які користуються популярністю на ринку. Лише користуючись такими пазлами можна бути впевненим у відсутності бракованих елементів, у наявності усіх елементів, у щільності зчеплень між елементами і врешті-решт, у якості продукції та її відповідності європейським чи українським санітарним та екологічним нормам безпеки. Саме таку продукцію від провідних виробників Ви зможете купити у нашому інтернет-магазині www.pazlyk.com.ua

 

  1. Підготовка до укладання. Оскільки процес укладання пазлів інколи займає дуже багато часу та може розтягнутися на декілька тижнів, в залежності від складності зображення та кількості елементів у ньому, слід наперед ретельно продумати, де буде знаходитися Ваше робоче місце, яке мало б відповідати наступним вимогам:
  • Поверхня, на якій ми будемо збирати наші пазли повинна бути рівною та більшою від розміру самої картинки. Зазвичай, це може бути письмовий стіл, дерев’яна чи картонна дошка, або ж навіть паперовий лист. Ще краще, якщо на ній Ви намалюєте прямокутник з розмірами, які буде мати зібрана картинка (ця інформація, як правило, вказується на пакувальній коробці).
  • Стілець повинен бути зручним, що дозволяє тримати спину рівно.
  • Слід подбати про хороше верхнє освітлення та настільну лампу.

Не варто розташовуватися для укладання пазлів на підлозі – це загрожує втратою деталей а також дискомфортом для здоров’я, зумовленим тривалим перебуванням у незручному для Вашого хребта положенні та втомою очей від недостатнього освітлення цієї поверхні.

 

Слід зазначити, що інтернет-магазин «Pazlyk» пропонує своїм покупцям Килимки для укладання пазлів з нанесеними на них рамками згідно розмірів картинок (www.pazlyk.com.ua/kilimok-dlia-ukladannia-pazliv-500-1500-elementiv та www.pazlyk.com.ua/kilimok-dlia-ukladannia-pazliv-500-3000-elementiv), що значно спрощує процес укладання та зберігання не до кінця зібраної картинки. У комплект набору входить килимок, тубус та 3 липучки. Для того, щоб зберегти не до кінця зібрану картинку, необхідно просто скласти тубус, обернути навколо нього килимок із пазлами та закріпити липучками.

 

  1. Початок укладання. Посортуйте всі деталі, перш ніж безпосередньо приступити до збирання картинки. Це трудомісткий процес, який вимагає неабиякого терпіння та педантичності, займе чимало часу, зате пізніше істотно вплине на швидкість збирання. Для цієї мети Вам необхідно підготувати невеликі картонні чи пластикові коробочки.

Усі елементи ми будемо сортувати за такими ознаками:

  • Деталі рамки. Їх не так багато, як інших, і вони складають окрему групу пазлів, незалежно від кольору чи форми. Тому, перш за все, відберіть усі елементи, що містять прямі краї в окрему купку. Виконавши цю роботу, можна почати збирати рамку. Спочатку поставте на свої місця чотири "куточки", потім зберіть рамку товщиною в один елемент. Маючи в окремій купці відібрані деталі і дивлячись на зразок зображення, зробити це буде зовсім не важко. Зібрана рамка дасть уявлення про розміри картинки і допоможе уникнути різноманітних помилок на початку процесу.
  • За формою. Практично у всіх пазлах зустрічаються стандартні фігури деталей – короткі, великі, довгі, неправильної форми. Також можна звертати увагу на форму «хвостиків» елементів, які є декількох видів.
  • За колірною гамою або ж за малюнками. Відокремте елементи світлих тонів від темних, однотонних від багатих за кольоровою гамою деталей, окремо виділіть загальний фон картинки, за умови його наявності.

 

  1. Техніка укладання. Процес укладання пазлів, особливо якщо маються на увазі багатотисячні пазли, є досить повільним та вимагає великої уваги, терпіння та зосередженості. Досвідчені збирачі пазлів розробляють свої ефективні методики, які дозволяють їм в найкоротші терміни справлятися з кількома тисячами дрібних елементів. Але підібрати оптимальний метод укладання пазлів можна лише на практиці.

 

Розрізняють такі методи укладання пазлів:

  • Укладання за формою. Метод полягає у почерговому підбиранні елементів до вже наявної рамки. Деталі ретельно зіставляють з кожною із зібраних, і стараються знайти її місце та пару. У якісних пазлах, які пропонує інтернет-магазин «Pazlyk», точність деталей, вивірена до міліметрів, що спрощує процес їх підбирання. Увага! Щілин між деталями бути не повинно!
  • Укладання за кольорами. Суть цього методу полягає у збиранні картинки з окремих її частин, які відрізняються між собою за кольоровою гамою. Такі елементи легко знайти в загальній кількості деталей і спробувати з’єднати один з одним, орієнтуючись на зразок. Проте, такий метод вимагає великої концентрації уваги та займає багато часу.

 

Однак, слід зауважити, що користуватися тільки одним із цих методів, не беручи до уваги інший, практично неможливо. В процесі укладання можна вдаватися до комбінування цих методів та навіть створити свою унікальну методику

 

І наостанок хочемо акцентувати Вашу увагу на кількох важливих, на нашу думку, деталях:

  • Для укладання пазлів завжди обирайте картину, яка Вам подобається, та яка гармонізує з Вашим настроєм чи характером.
  • Ніколи не намагайтеся з'єднати між собою непоєднувані деталі. Це може призвести до руйнування одного з елементів.
  • Ніколи не змушуйте себе укладати пазли через силу – нічого доброго з цього не вийде. Лише позитивний настрій під час процесу творення картинки подарує Вам справжню радість від отриманого результату.
  • Підживлюйте свій мозок продуктами, що стимулюють його продуктивну роботу. Для Вас зовсім не будуть зайвими кілька волоських горіхів, плитка чорного шоколаду та ложка меду. Філіжанка запашної кави теж стане Вам у пригоді.
  • Робіть перерви на відпочинок та сон. Відпочивши і переключившись на зовсім інше заняття, мозок все «перетравлює» і подальше укладання пазлів буде більш продуктивним.
  • Запрошуйте на допомогу Ваших рідних та близьких. Це сприяє зміцненню сімейних стосунків.

 

Бажаємо Вам завжди знаходити пазли з гарними картинками та отримувати радість від їх укладання.